9 Obat Sakit Pinggang Tradisional Di Apotik

Pusat Kesehatan Tulang dan Sendi

Cara Ngokolakeun Temulawak Kanggo Ngubaran Panyakit

Cara Ngokolakeun Temulawak Kanggo Ngubaran Panyakit,- Temulawak atawa Curcuma xanthorizza nyaeta pepelakan anu jangkungna tiasa ngahontal 2 , 5 m. Temulawak seueur kapanggih di leuweung-leuweung tropis. Daun na boga warna hejo kolot,bergaris coklat. Kembang na boga warna koneng sarta noyek. Rimpang temulawak anu beraroma has atos lami dianggo minangka ubar. Saliwatan temulawak jiga koneng nanging langkung ageung.

Kandungan & Mangpaat : Rimpang temulawak ngandung seueur lisah atsiri , di antarana zat kurkumin. Lisah atsiri ieu boga sipat antibakteri (merangsang kaluarna produksi hamperu),nurunkeun takdir kolesterol,ngaleungitkeun nyeri,antiradang sarta nurunkeun panas. sajaba ti eta,oge mere mangpaat kanggo nyegah panyakit lever sarta melancarkeun cikahampangan.
  • Menyembuhkeun Hepatitis Sacara Alami
2 ramo temulawak dicuci,dipesek,diiris kaliwat direbus kalawan 0,5 L cai sarta sakedik gula kawung dugi cai na kantun palih. Ramuan ieu utnuk diminum 2x sapoe.
  • Menyembuhkeun Batu Hamperu Sacara Alami

Resepnya sami kalawan no. 1 nanging ditambih kalawan 4 batang meniran.

  • Menyembuhkeun Udur Maag Sacara Alami
1 rimpang temulawak dicuci, dipesek, sarta diiris lemes. Kulub kalawan 0,5 L cai dugi cai na kantun palih. Ngaleueut mungpung haneut-haneut.

  • Menyembuhkeun Panyakit Ginjal Sacara Alami
1 rimpang temulawak dicuci, dipesek. Kulub kalawan 4 gelas cai sareng segenggam daun kumis ucing,segenggam daun meniran dugi cai na kantun palih. Ramuan ieu kanggo diminum 3x sapoe.

  • Menyembuhkeun Mengi Sacara Alami

5 rimpang temulawak dicuci, dipesek, sarta diiris, direbus kalawan 5 gelas cai sareng sakedik gula kawung dugi cai na kantun palih. Ramuan ieu kanggo diminum 3x sapoe.

  • Menyembuhkeun Bisul Sacara Alami
5 rajang temulawak anu atos dipesek, kaliwat direbus kalawan 2 gelas cai sareng sakedik gula kawung. Sanggeus diangkat ti seuneu,ngasupkeun seibu ramo asem jawa. Sanggeus rada tiis, disaring, diminum sakaligus.

  • Menyembuhkeun Kolesterol Sacara Alami:

1 rimpang temulawak anu atos digaringkeun, ditumbuk dugi lemes kaliwat diseduh kalawan cai. Sanggeus rada tiis,disaring,diminum langsung.

  • Menyembuhkeun Eksem Sacara Alami

7 rajang temulawak anu atos dicuci sarta dipesek, 1 buku asem jawa, sakedik gula kawung direbus kalawan 1/2 gelas cai. Sanggeus rada tiis,disaring. Diminum sakaligus. 

Cara Ngokolakeun Temulawak Kanggo Ngubaran Panyakit

Updated: January 26, 2016 — 5:39 am
Info Kesehatan dan Penyakit © 2017 Frontier Theme