Info Kesehatan dan Penyakit

Informasi Seputar Pengobatan

Resep Ubar Batuk

Resep Ubar Batuk,- Batuk mangrupa salah sahiji panyakit anu nu mawi umum sarta nu mawi sering narajang saha wae,sumawonten dina usum ngijih atawa usum pancaroba. Naon oge rupi batuk na,sae eta batuk margi flu,batuk gangsa,atawa batuk aya reuhakan,tangtos ngaganggu pisan sarta midamel henteu merenah,beraktivitas henteu maksimal,beristirahat henteu nyenyak. umumna,batuk lumangsung margi aya hiji hal barang sejen anu umumna mangrupi lebu atawa jaram anu merangsang selaput lendir di tikoro. Perkawis ieu anu saterusna midamel rasa ateul sarta barang sejen kasebat hoyong dikaluarkeun ku salira ku cara batuk. Kanggo ngaleungitkeun batuk, seueur cara anu tiasa dipigawe. Seueur merek ubar batuk boh sirup atawa tablet anu sadia di toko caket imah. Nanging, ngaubar batuk sacara alami langkung dibongbolongankeun margi langkung aman tanpa efek sinjang dina kasehatan, oge henteu peryogi waragad awis. Di handap ieu nyaeta 6 ubar batuk tradisional anu nu mawi manjur. 

  • Jeruk Nipis
Atos sanes rusiah deui yen jeruk mipis ngabogaan khasiat tersendiri dina nyingkahkeun batuk aya reuhakan. Batuk aya reuhakan lumangsung margi aya peradangan dina lapisan lender di saluran pernafasan. Nanging aya sababaraha deui batuk aya reuhakan anu jalaran ku bakteri atawa virus sepertos tuberculosa,influenza sarta campak. Kanggo mengobati batuk aya reuhakan,jeruk mipis tiasa dipake kalawan mencampurkeun sababaraha cai perasannya kalawan sesendok kecap amis. Kanggo anu henteu resep kecap,cai perasan jeruk mipis tiasa dicampur kalawan madu. Ngaleueut cai perasan jeruk mipis sarta kecap atawa madu sahenteuna 2-3 kali sapoe. Cara sanes kanggo nungkulan batuk kalawan jeruk mipis nyaeta,hiji buah jeruk mipis dibere kapur seureuh sarta gula secukupnya. Carana,palih jeruk mipis barobah kaayaan dua haturan,haturan anu terbelah dibalur kalawan kapur seureuh,diamkeun sakedap. Saterusna kulit jabi jeruk dibakar dugi ngabudah,peres jeruk kasebat sarta tambahkan sakedik gula batu. Sanggeus campur rata,minumlah cai perasan kasebat.
  • Jahe
Jahe mengandung zat anti-bakteri yang baik bagi tubuh. Selain bisa menghangatkan tubuh, jahe juga bisa mengobati batuk berdahak. Bagi yang sedang menderita batuk berdahak, sangat dianjurkan untuk mengkonsumsi sari jahe atau lebih dikenal dengan wedang jahe setidaknya satu kali sehari. Cara membuatnya sangat sederhana, dengan mengiris jahe, direbus lalu air rebusan tersebut dituang ke dalam cangkir dan ditambahkan sedikit gula. Minum selagi hangat. Atau bisa juga dengan menyiapkan beberapa irisan jahe yang sudah dikupas, masukkan ke dalam segelas teh hangat lalu minum sebanyak dua hingga tiga kali sehari.
  • Kencur
Dina mengobati batuk,cikur manjur pisan lamun dikompakkeun kalawan jahe. Carana,siapkeun jahe sarta cikur secukupnya ,parud duanana dugi lemes kaliwat campur dugi merata. Kulub campuran cikur sarta jahe kasebat dina sagelas cai ngagolak. Saring, piceun lemar na sarta ngaleueut kenging rebusan tadi mungpung haneut sahenteuna dua kali sapoe.
  • Daun Sirih
Nalangsara batuk aya reuhakan tangtos wae ngaganggu pisan aktifitas keseharian anjeun anu mundel sarta ngabogaan mobilitas anu luhur. Penyembuhan batuk aya reuhakan kedah geura-giru dipigawe kanggo nyegah batuk beuki parna sarta supados anjeun tiasa ngajalanan keseharian sakumaha sakedahna. Batuk aya reuhakan tetela tak ngan tiasa diobatan kalawan ubar-obatan anu diproduksi ku pabrik nanging tiasa oge diobatan kalawan bahan-bahan tradisional,salah sahijina kalawan daun seureuh. Cara makena, kulub daun seureuh secukupnya kalawan sababaraha rajang jahe. Ngaleueut cai rebusan daun seureuh sarta jahe saeutikna kalintang sapoe supados salira angger damang sarta haneut. 
  • Belimbing Wuluh

Rasana asem pisan sarta sering dipake minangka salah sahiji bahan utami sayur asem,atawa sakapeung dikokolakeun barobah kaayaan manisan balingbing wuluh. Nanging,sanaos rasana asem pisan,balingbing wuluh oge ampuh mengobati batuk. Carana,bersihkan 10 balingbing wuluh kaliwat parud dugi lemes. Asupkeun parutan kasebat dina sagelas cai,tambahkan sakedik uyah. Saring sarta piceun lemar balingbing wuluh,ngaleueut kenging saringan kasebat saloba dua kali sapoe saban isuk sarta sonten.

  • Kunyit

Kunyit telah dikenal sejak lama sebagai tanaman rimpang yang kaya akan kandungan anti-biotik. Kandungan tersebut mampu mengatasi peradangan saluran pernafasan yang mengakibatkan batuk kering. Caranya, siapkan satu sendok bubuk kunyit dan setengah sendok teh bubuk merica, campurkan kedua bahan tersebut dalam air mendidih lalu aduk hingga rata. Minum ramuan tersebut selagi hangat dua kali sehari.

Kitu wae bahan-bahan alami anu tetela tiasa oge dimangpaatkeun kanggo mengobati batuk aya reuhakan sarta batuk gangsa. Seueur kauntungan ngagunakeun bahan-bahan alami kasebat margi ngabogaan karakteristik anu sami kalintang benten kalawan ubar-obatan anu ngandung bahan kimia. Bahan-bahan alami terbebas ti efek sinjang naon oge ku kituna tiasa dipake sacara berkelanjutan. sajaba ti eta, pigawe tindakan pencegahan sanes sepertos ngajauhan tempat anu ngandung lebu sarta oge tempat anu tiis margi kadua perkawis kasebat dipikawanoh minangka cukang lantaran batuk. Jagi salira Anjeun supados angger haneut,tiasa kalawan mengunakeun simbut atawa jaket. Lamun ibak ulah hilap kanggo ngagunakeun cai haneut. Ngeureunkeun kabiasaan awon anu tiasa memperparah udur batuk aya reuhakan anjeun sepertos ngudud atawa ngaleueut alkohol. Mengalokasikeun wanci kanggo beristirahat sacara teratur sarta ulah kaleuleuwihan teuing ngagunakeun tanagi kanggo didamel. Ngalobaan ngaleueut air putih kirang langkung antawis 7-8 gelas per poena.

Resep Ubar Batuk

Updated: January 25, 2016 — 1:29 am
Info Kesehatan dan Penyakit © 2017 Frontier Theme